Σήμερα πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση στον τομέα που επιθυμούν. Ωστόσο είναι γνωστό πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων είναι μεγάλος, ειδικά με την ολοένα αυξανόμενη από αυτές χρήση τεχνικών Digital Marketing.

Μια από τις πιο βασικές και συχνότερες λειτουργίες του Ψηφιακού Marketing είναι η  χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η διαφήμιση σε αυτά. Βέβαια, για τη σωστή λειτουργία των social media και την αποτελεσματική προβολή των επιχειρήσεων απαιτείται περιεχόμενο.

Η στρατηγική προσέγγιση marketing κατά την οποία δημοσιεύεται συχνό και ποιοτικό περιεχόμενο, στοχευμένο σε ένα συγκεκριμένο κοινό, με σκοπό την αλληλεπίδραση του στο περιεχόμενο αυτό, ονομάζεται content marketing.

Ένας τύπος περιεχομένου είναι το video, του οποίου οι δυνατότητες είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Για να κατανοήσετε τη δυναμική του, αρκεί η παράθεση μερικών μόνο στατιστικών δεδομένων. Σύμφωνα με το Facebook, ένα video μπορεί να παράξει έως και 135% περισσότερη οργανική προσέγγιση από μία στατική φωτογραφία. Ένα landing page έχει κατά 80% μεγαλύτερο conversion rate (ποσοστό αγορών), όταν στο περιεχόμενό του υπάρχει και ένα video.

Επιπλέον σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε, το 95% των καταναλωτών διατηρεί τις πληροφορίες ενός video που παρακολούθησε, ενώ μόνο το 10% διατηρεί πληροφορίες από την ανάγνωση ενός κειμένου. Πέρα από αυτά τα στατιστικά, ας δούμε ποια μπορεί να είναι τα ουσιαστικά οφέλη για τις επιχειρήσεις από τη χρήση του video marketing.

 

I. Aύξηση Απήχησης & Αλληλεπίδρασης

H δύναμη ενός video λοιπόν είναι τόσο μεγάλη, διότι μπορεί μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα να αναδείξει ένα προϊόν ή υπηρεσία καθώς και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους. Το ίδιο φυσικά ισχύει, αν επιθυμείτε να αναδείξετε την ταυτότητα του brand σας, αφού μέσα από ένα video μπορείτε να παρουσιάσετε τη φιλοσοφία και τις αρχές σας.

Μπορείτε να σκεφτείτε πόσες φορές παρακολουθήσατε ένα video στο YouTube για την προβολή ενός προϊόντος που σας ενδιαφέρει; Μπορείτε να απαντήσετε στον εαυτό σας πόσο συχνά σας κεντρίζει το ενδιαφέρον ένα video στο Facebook;

Το μυαλό του ανθρώπου έχει σχεδιαστεί, ώστε να λαμβάνει πληροφορίες από πηγές, όπως η όραση και η ακοή. Οπότε το περιεχόμενο που συνδυάζει και τις δύο αισθήσεις είναι πιο πιθανό να ενθουσιάσει τον χρήστη και να τον παροτρύνει ενδεχομένως να σχολιάσει και να το μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα video σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνουν 1200% περισσότερες κοινοποιήσεις (shares) απ’ ότι κείμενα και εικόνες μαζί.

II. Αύξηση Πωλήσεων

Είναι γεγονός πως το περιεχόμενο σε μορφή video συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων μιας επιχείρησης. Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών επισημαίνει πως το video τους βοηθά να προχωρήσουν στην τελική αγορά ενός προϊόντος, ενώ ένα ελαφρώς μικρότερο ποσοστό υποστηρίζει ότι παρακολουθώντας ένα video, οι πιθανότητες να αγοράσουν τελικά το συγκεκριμένο προϊόν αυξάνονται κατακόρυφα.

Ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως τα video οδηγούν σε υψηλό ποσοστό άμεσων αγορών. Δηλαδή, ο χρήστης που παρακολουθεί το video ολοκληρώνει άμεσα την αγορά του, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τις digital marketing ενέργειες της επιχείρησης.

 

III. Βελτίωση ROI (Return On Investment)

Μπορεί να έχετε την εντύπωση πως ένα video πρέπει να είναι μια υπερπαραγωγή και να έχει εντυπωσιακά εφέ. Ωστόσο ένα video καθίσταται αποτελεσματικό, όταν αυτό είναι λιτό μα σωστά σχεδιασμένο, παρέχοντας τις απαραίτητες για τους χρήστες πληροφορίες, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι άξιο αναφοράς πως πάνω από το 70% των επιχειρήσεων, που έχουν επενδύσει στο video marketing, θεωρεί πως αυτή η τεχνική προσφέρει πολύ υψηλό R.O.I. Δηλαδή η επιχείρηση κερδίζει περισσότερα χρήματα από αυτά που διαθέτει για το video marketing, σε σύγκριση με άλλες μορφές προώθησης.

V. Eνδυνάμωση Εμπιστοσύνης

Βέβαια, ένας από τους βασικότερους στόχους σας θα πρέπει να είναι το χτίσιμο εμπιστοσύνης με τους πελάτες. Τα video σας δεν θα πρέπει να έχουν συνεχώς πωλησιακό χαρακτήρα, αλλά θα πρέπει συχνά να είναι φιλικά προς τον χρήστη, να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες αφήνοντας φυσικά το αποτύπωμα του brand σας με περίτεχνο τρόπο.

Θα μπορέσετε με αυτό τον τρόπο λοιπόν να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας, επενδύοντας σε αυτούς και αυτοί με την σειρά τους θα δείξουν έμπρακτα την προτίμησή τους σε εσάς και την επιχείρησή σας.

IV. Ενίσχυση του S.E.O. (Search Engine Optimization)

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της χρήσης του video marketing είναι η συμβολή του στο SEO, την υψηλή δηλαδή κατάταξη του website στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης της Google κρίνουν το video ως υψηλής αξίας περιεχόμενο, διότι αυτό τείνει να κρατάει τον επισκέπτη περισσότερη ώρα στο εκάστοτε site.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει εκπονηθεί, το website σας θα έχει θεαματικά περισσότερες πιθανότητες να καταταχθεί ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης, εάν υπάρχει στην αρχική σελίδα του ένα video. Επιπλέον, σημαντικό ρολό παίζει το να έχετε ανεβάσει πρώτα το video στην δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης στον κόσμο, το YouTube φυσικά. Πάντα φυσικά με τον κατάλληλο τίτλο, περιγραφή και λέξεις κλειδιά, ώστε να είναι στοχευμένο και αποτελεσματικό.

 

Συνοψίζοντας, το video marketing πρέπει να αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής επικοινωνίας κάθε εταιρείας, επιχείρησης και επαγγελματία. Στην Global Concept διαθέτουμε την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία, ώστε να σας καθοδηγήσουμε στη δημιουργία ενός επαγγελματικού video, που θα προσελκύσει το κοινό σας και θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Top

PHP Developer

Η εταιρία Global Concept με έδρα την Πυλαία Θεσσαλονίκης ζητά PHP Developer για πλήρη απασχόληση.

Παρέχουμε ανταγωνιστές αποδοχές, ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων και την εμπειρία.

Απαραίτητα Προσόντα

• Καλή γνώση PHP, MySQL

• Kαλή γνώση HTML, Bootstrap, Javascript, jQuery

• Ικανότητα συνεργασίας μέσα σε ομάδα

• Θέληση για εκμάθηση νέων τεχνολογιών

Παροχές

• Σύγχρονο περιβάλλον εργασίας

• Συνεχής εκπαίδευση και ενασχόληση με νέες τεχνολογίες